Dünya piyasasında online ve anlık olarak döviz işlemi yapma olanağı sağlayan CWFX Trading Platformu’na getirilen yenilik sayesinde ileri tarihli döviz alım/satım işlemleri 3 aya kadar vadeli olarak gerçekleşebiliyor. Döviz büroları, yatırım amaçlı döviz işlemi yapan müşteriler ile ithalat/ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların hayatını kolaylaştıran, zamandan ve mekandan tasarruf sağlayan kullanıcı dostu CWFX Platformu 2014 yılından bu yana bilgisayar ve internet aracılığıyla döviz işlemi yapmaya olanak sağlıyor.
Platforma getirilen yeni özellik sayesinde ithalat ve ihracat sektöründe faaliyet gösteren ticari müşterilerin, ileri vadeli döviz yükümlülüklerini karşılarken dalgalı ve belirsiz kur ortamından kaynaklanabilecek risklere karşı kendilerini korumak için kullanılan Forward işlem sözleşmeleri bir tıkla oluşturulabilecek olup, ileri vadeli fiyatların mesai saatleri dahilinde anlık olarak takibinin yapılmasına da imkan sağlanıyor.
Dünyaca ünlü 15 likidite sağlayıcısı (liquidity provider) tarafından anlık sağlanan kur/paritelerden en iyisini kullanarak tek bir tıkla işlem gerçekleştirme olanağı sağlayan CWFX Platform, Creditwest müşterilerine rekabetçi bir kur sunmaktadır.
Creditwest Bank Hazine Birimi Yönetmeni Duyal Eresen tarafından yenilenen CWFX Platform ile ilgili açıklama şöyledir;
‘Her zaman önceliğimiz müşterilerimizin bankacılık işlemlerini güvenilir teknolojik ortamlara taşıyarak hem zamanlarından tasarruf etmelerine, hem de daha şeffaf bilgi kaynağına erişerek kolaylıkla gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktır. Bu vizyona bağlı olarak son zamanlarda arka arkaya hizmete sunduğumuz teknoloji altyapılı bankacılık ürünlerine bir yenisini eklediğimizi kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyarız. Bu atılan yeni adım sayesinde müşterilerimize halihazırda Hazine Birimi tarafından sunulan ileri Vadeli döviz alım/satım (Forward) işlemleri artık CWFX platform üzerinden online olarak yapılabilecektir.
Mevcut konjonktürde pandemi sonrası yaşanan küresel toparlanma kaygıları ve enflasyonist baskılar gelişmiş ülkelerde para politikasına ilişkin yol haritalarının netleşmesinde gecikmelere yol açarken, bu durum eş güdümlü olarak Türk Lirasının da içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturarak volatiliteye sebep olmuştur. Bu küresel etkilerin yanı sıra Türkiye tarafından piyasa beklentileri dışında atılan parasal genişlemeye yönelik adımlar da Türk Lirası üzerinde ilave bir baskı yaratmaktadır. Kur dalgalanmaları ve belirsizlik, özellikle döviz ödeme alan veya yapan şirketler için büyük risk oluşturmakta olup, nakit akışlarında düzensizliğe yol açabilmektedir. Dünya genelinde yıllardan beridir sunulan Forward sözleşmeler tam da bu tarz piyasa koşullarında faaliyet göstermeye çalışan ithalat ve ihracatçıların ileriye dönük kur dalgalanmalarından doğabilecek riskleri hedge edip, teslimat, tahsilat ve ödemelerinde oluşabilecek düzensizliklere karşı önlem alarak kendilerini korumaları için geliştirilen finansal araçlardır.’